Choose your language  •  BA  EN  DE  FR  PT

THE OUTPOST

Leonardo Di Costanzo

Prvi svjetski rat. U rovu uklesanom u stijene planinskog masiva Monte Pasubio ukopan mali vod italijanskih vojnika, skoro pa djece, svaki sa svojim dijalektom, svaki sa svojom pričom.

Imaju zadatak da preotmu istureni položaj nekoliko stotina metara daleko, ali svakog vojnika koji se pojedinačno pokuša približiti položaju ustrijeli neprijateljski snajper. Od uvjerenja da idu

u susret sigurnoj smrti među mladim vojnicima širi se panika.

Leonardo di Costanzo

 

Nakon studija u Parizu i Napulju, Leonardo Di Costanzo je režirao nekoliko dokumentaraca nagrađivanih na brojnim međunarodnim festivalima. Godine 2012. snima prvi igrani film INTERVALLO koji je višestuko nagrađen na filmskom festivalu u Veneciji (David di Donatello nagrada za najboljeg mladog reditelja, FIPRESCI nagrada, nagrada filmskih kritičara Italije, CISC UNESCO nagrada).

 

 

MIR Cinematografica

 

MIR Cinematografica osnovana je 2005. u Milanu.

2012. godine je film Tutto Parla Di Te (Sve o tebi) Aline Marazzi sa Charlotte Rampling u glavnoj ulozi osvojio Camera d'Oro na Međunarodnom filmskom festivalu u Rimu. Iste godine je kreativni dokumentarac Noi Non Siamo Come James Bond (Nismo mi kao James Bond) Maria Balsama osvojio Nagradu žirija na Filmskom festivalu u Torinu.  Posljednjih godina su produkcije MIR-a uvrštene u izbor niza međunarodnih filmskih festivala uključujući Cannes, Venezia, Locarno, IDFA, a također su prva italijanska kompanija koja je osvojila Focal Award, britansku nagradu za filmske dokumentarce.

ULOGE

Gaetano Bruno

Emanuel Caserio

Fortunato Leccese

Emiliano Masala

Paolo Comite

Federico Di Costanzo

Laurent Gjeci

Hans Peter Gottardi

Paolo Iezzi

Andrea Meneghello

Gianni Ortoleva

SCENARIJ

Maurizio Braucci

Leonardo Di Costanzo

 

ADAPTACIJA

La Paura

by Federico De Roberto

 

PRODUCENT

Francesco Virga

DIREKTOR FOTOGRAFIJE

Luca Bigazzi

 

SNIMATELJ ZVUKA

Carlo Missidenti

 

MONTAŽA

Carlotta Cristiani