Choose your language  •  BA  EN  DE  FR  PT

THE BRIDGE

Vincenzo Marra

Majo i Fatima došli su u Rim prije 20 godina bježeći iz opkoljenog Sarajeva. Ona je prelijepa kršćanka kojoj se bliži 50. On je musliman koji je već prešao 50. godinu života. Krhku ravnotežu koju su izgradili tokom godina ruši vijest o smrti Majinog oca zbog koje se moraju vratiti u svoju tešku prošlost.

Vincenzo Marra

 

Rođen u Napulju, Vincenzo Marra karijeru je započeo kao fotoreporter. Godine 2001. Režira prvi igrani film o životu četvorice ribara TORNANDO A CASA koji je naišao na odlične kritike i brojne nagrade, uključujući i priznanja na Venice Film Festivalu i Cannes Film Festivalu (Semaine de la Critique).

Nakon toga vraća se novinarskoj profesiji i režira dokumentarne filmove ESTRANEI ALLA MASSA i PA ESA GGIO A SOUTH (2003). Igranoj formi vraća se ostvarenjima VENTO DI TERRA (2005) i L’HEURE DE POINTE (2011).

 

 

MIR Cinematografica

 

MIR Cinematografica osnovana je 2005. u Milanu.

2012. godine je film Tutto Parla Di Te (Sve o tebi) Aline Marazzi sa Charlotte Rampling u glavnoj ulozi osvojio Camera d'Oro na Međunarodnom filmskom festivalu u Rimu. Iste godine je kreativni dokumentarac Noi Non Siamo Come James Bond (Nismo mi kao James Bond) Maria Balsama osvojio Nagradu žirija na Filmskom festivalu u Torinu.  Posljednjih godina su produkcije MIR-a uvrštene u izbor niza međunarodnih filmskih festivala uključujući Cannes, Venezia, Locarno, IDFA, a također su prva italijanska kompanija koja je osvojila Focal Award, britansku nagradu za filmske dokumentarce.

ULOGE

Fatima Nejmarlija

Majo Ivkovic

 

SCENARIJ

Vincenzo Marra

PRODUCENT

Francesco Virga

 

DIREKTOR FOTOGRAFIJE

Duccio Cimatti

SNIMATELJ ZVUKA

Gianluca Costamagna

 

MONTAŽA

Massimiliano Pacifico