Choose your language  •  BA  EN  DE  FR  PT

OUR SHADOWS WILL

Vladimir Perišić

“Ko god tvrdi da je ideja o atentatu potekla izvan ove grupe poigrava se sa istinom. Mi smo njeni kreatori i izvršioci.  Voljeli smo svoj narod. Nemam ništa reći u svoju odbranu.” Gavrilo Princip

Vladimir Perišić

 

Vladimir Perišić je rođen u Beogradu. Studirao je književnost na Univerzitetu u Parizu, a filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu te u filmskoj školi La Femis u Parizu. Perišićev diplomski film DREMANO OKO uvršten je u Cinefondation selekciju filmskog festivala u Cannesu 2003. godine, a njegov prvi igrani film ORDINARY PEOPLE premijerno je prikazan u programu Semaine de la critique Cannes Film Festivala 2009.

 

Obala Art Centar

 

Udruženje Obala Art Centar osnovano je u Sarajevu 1984. godine u cilju razvoja i promocije kulturnih, umjetničkih i obrazovnih aktivnosti svojih članova i drugih građana. Program udruženja počiva na tradicionalnim vrijednostima umjetničkog stvaralaštva, posebno u oblasti filma, likovne umjetnosti, scenske umjetnosti i muzike, ako i naprednog filozofskog mišljenja. 1995. godine Obala Art Centar uspostavlja Sarajevo Film Festival koji je od tada postao jednom od ključnih kulturnih manifestacija u regiji Jugoistočne Evrope.  Danas, pored godišnje organizacije filmskog festivala, Obala Art Centar radi produkciju i distribuciju filmova, vodi art-house kino i organizira različite obrazovne aktivnosti, uglavnom na polju medijske i vizuelne pismenosti.

ULOGE

Bogdan Ninković

Feđa Stamenković

Andrej Ivančić

Nikola Brković

Mihailo Ković

SCENARIJ

Vladimir Perišić

 

PRODUCENT

Mirsad Purivatra

Izeta Gradević

Jovan Marjanović

DIREKTOR FOTOGRAFIJE

Simon Beaufils

 

SNIMATELJ ZVUKA

Frédéric Heinrich

 

MONTAŽA

Jelena Maksimović